Restauraci nedělám, takže jen orientačně:
U zásob potravin bych využila ustanovení § 24/2/zg): výdaje (náklady) vzniklé v důsledku prokazatelně provedené likvidace zásob materiálu, zboží, nedokončené výroby, polotovarů a hotových výrobků; u léků, léčiv či potravinářských výrobků pouze, pokud je nelze dle zvláštních právních předpisů uvádět dále do oběhu128). K prokázání likvidace je poplatník povinen vypracovat protokol, kde uvede důvody likvidace, způsob, čas a místo provedení likvidace, specifikaci předmětů likvidace a způsob naložení se zlikvidovanými předměty, a dále uvede pracovníky zodpovědné za provedení likvidace
Pokud tedy bude protokol s potřebnými náležitostmi (myslím, že potraviny by se měly odevzdat do kafilerie, musíte zjistit), tak nemusíte takto vyřazené zásoby dodaňovat ani daní z příjmů, ani DPH (prokazatelná likvidace není zdanitelným plněním). Sazba daně u stravovacích služeb je 20%, prodej jídel přes ulici možno účtovat se sníženou sazbou, ale špatně se prokazuje.