Dobrý podvečer, paní Zdeno, dobrý podvečer paní Marie a dobrý podvečer všem čtoucím, včera mi známá, mající dcerku v první třídě, říkala, že paní učitelka učivo první třídy tak žene, že holka sice už v půlce listopadu píše perem, a to slova mele, mete....ale vůbec netuší, co píše, jen opisuje obrázky...tož tak nějak si připadám teď já, čtu, podruhé, po čtvrté...a furt nějak nechápu co to vlastně čtu...
Chápu, když si někdo na DPP vydělá v měsíci víc jak 10 tisíc, přihlašuju, odvádím soc a zdr. Ale může mi někdo prosím vysvětlit toto:
Pojištění vzniká zaměstnanci činnému na základě dohody o provedení práce dnem, ve kterém poprvé po uzavření dohody o provedení práce začal konat sjednanou práci, a zaniká dnem, jímž uplynula doba, na kterou byla tato dohoda sjednána.

Asi se paní Marie pozastavujeme nad stejným, je to tak?
Představa, že mi takový dohodář, který má jedem měsíc 2 tisíce, další 12 tisíc, pak zas 2 tisíce, onemocní, a budu počítat nemocenskou, tož to bude lahůdka, asi...nebo to možná vidím jen moc černě či co...
V každém případě, nebudeme si malovat sluníčka, když jsou na obzoru mraky....Jana