Dobry den Zdeno,
prosim o pomoc
jsem platce DPH nakupuji ze tretich zemi a z EU a u nas prodavam. Z tretich zemi (Cina) nakoupim na celnici mi na JSD propusti bez DHP a to pak zaplatim pri prodeji - to je mi jasne. V EU nakupuji od platce DPH (DIC DE265354624) tudiz jsem poskytl sve DIC a mel bych tudiz
jako platce od platce dostat zbozi bez DPH a opet priznam pri prodeji v tuzemsku nebo popripade odectu na me ekonom cinnosti.
Ale bohuzel to tak neni . Prodejce v DE (Hamburk) je jako dalsi sklad dodavatele z Ciny. Komunikace je pouze pres centralu v Cine kde mi vzdy napisi ze zbozi z DE skladu je bez DPH (ikdyz na strankach je drazsi nez ze skladu z Ciny, ale to je jedno). Zbozi mi chodi z DE skladu se stazenou Cinskou fakturou (adresou centraly v Cine) pouze s poznamkou DE sklad. Na celnici mi samozrejme automaticky zbozi z DE propusti bez povsimnuti. Nemam jak uplatnit DPH. Trochu mi to prijde ze delaji neco nekaleho. Jde s tim neco delat ? Je nejaky zakon ktery striktne rika ze zbozi ze zeme EU do zeme EU je vzdy s DPH? Podle me jak to ted asi je, tak nakoupim v DE s DPH (i jako platce) a bouhuzel kdyz nemam doklad primo od platce DPH v Nemecku tak zaplatim DPH jeste pri prodeji u nas a nemohu nic uplatnit.
Uplne se v tom ztracim - dokazete mi pomoci prosim
Dekuji Vita B.