Dobrý večer,
nevím si rady a nějak tápu v § DPH - vývoz dovoz.
Ráda si pročítám Vaše odpovědi, ale na tohle se zatím nikdo neptal.
1) Obdržela jsem fakturu od org. v DE za službu - certifikace výrobků. Poskytnutí služby tuzemsku 25.1.2010, vystavení faktury 24.2.2010. Fakturu jsem obdržela 9.3.2010. 9.3. doplním na fakturu povinné údaje-vznikne daňový doklad (§31,odst.2,3,4)
A teď si nejsem jistá: udělám opravné DPH za leden, protože jsem povinna přiznat a zaplatit daň ke dni uskutečnění zdaň.plnění tj. k 25.1.2010. Myslím to tak dobře?

2) A ještě bych měla jeden dotaz - není mi moc jasné při dovozu zboží z EU, jak mám chápat v §25 vystavení daň.dokladu před 15. den následujícího měsíce .....
- Když přijmu zboží z EU 10.2., vystavení faktury 11.2., faktura přijde 16.2., doplnění údajů 16.2.=DUZP=povinnost přiznat a zaplatit daň v DPH za únor.
- Když přijmu zboží 1.3., vystavení faktury 28.2., faktura přijde 1.3., doplnění údajů 1.3.=DUZP=povinnost přiznat daň v DPH za březen
- Když přijmu zboží 28.2., vystavení faktury 16.3., faktura přijde 17.3., doplnění údajů 17.3. = DUZP

? a povinnost přiznat a zaplatit daň mám až v DPH za duben?
Právě tohle nevím jestli jsem pochopila dobře, jak je to s vystavením dokladu po 15. dni následujícího měsíce.
Doufám, že jsem to napsala srozumitelně. Čím víc se začítám do zákona o DPH, tím víc to nechápu a nedokážu si to objasnit na příkladech.
Prosím jestli mi můžete poradit
Děkuji a přeji hezký den Bobina