Dobrý den,
prosím o radu, jak lze dokládat výdaje za službu, kde není možnost získat fakturu, daňový doklad a vůbec žádné další potvrzení (pouze je platba vidět na bankovním výpisu z účtu).
Uvedu hloupý příklad, který vystihuje situaci:
- Dejme tomu, že mi někdo zaplatí za to, že mu dobiji kredit na telefon + zaplatí příplatek.
- Dejme tomu, že dobíjení probíhá například klasicky z mého bankovního účtu (klasicky jako to býva v internetovém bankovnictví možné).
- Po přijetí platby dobiji objednaný kredit.
- Potvrzení které přijde, tak přijde tak maximálně uživateli, který provedl objednávku na mobil a mé jediné potvrzení je na výpise z účtu.
Stačí toto jako jako výdajový doklad (defakto jako u AdSense stačí výpis z účtu jako příjmový)? Nebo je vlastně nemožné si na službě takovéhoto charakteru přivydělat? Mám za to, že vydělávat lze celkem na všem a tohle je zrovna klasický nákup/prodej, ale je tu zádrhel s těmi doklady. Fakturu zákazníkovi vystavit můžu, to je jasné, ale pokud by nebylo možné doložit výdaje, tak paušálními výdaji by služba při malém poplatku dost prodělávala.
S podnikáním začínám, ale snad jsem napsal všechny pojmy správně a problematiku chápu doufám také. Ovšem opravy a rady samozřejmě uvítám.
Předem moc děkuji za případné odpovědi,
Pavel