Děkuji za Vaši radu, ještě se však vrátím k tomu mobilu. Možná bych dokázala vysledovat z volaných telefonních čísel, kam jsem všude telefonovala, ale asi to nechám být. Pouze se ještě táži, ten zůstatek kreditu asi nepůjde zaúčtovat, viďte. A kdybych si zkusila zajít za operátory, zda by mi nedali nějaký písemný doklad o výši kreditu, nestačilo by to? K tomu zaúčtování? A ktomu bych připojila již jenom ty doklady, jako důkaz, že jsem to platila dříve?
Doklad od simky mám a mobil jsem dobíjela přes účet a i to jde vyjet, ale zkusila bych uplatnit jenom tu část, která mi tam zbyla. To by snad bylo průkazné...Tedy pokud něco seženu...:-)
Moc děkuji za radu.
A mám ještě jednu prosbu, asi již přímo k daňovým výdajům. Sice jsem hledala, ale moc jsem tu nenašla. Třeba je to někde schované, ale potřebovala bych si ověřit, zda mohu na základě dokladu o nákupu roční jízdenky (dají mi prý klidně dva doklady pro dva roky. když si ji koupim 1.9.), zda mohu zaúčtovat něco z poměrné časti, připadající na tento rok do nákladů.
Budu si sledovat a zapisovat služební jízdné po městě a i předpokládanou výši jízdenky a pak bych to sečetla a tuto část dala z poměrné části do nákladů. Je to tak správně?
A když bych pak již věděla, kolik průměrně jakoby projedu za plné jízdné, mohu v přístím roce dát do nákladů již jen odhad bez přesného sledování?
Moc Vám děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
S pozdravem
alka