Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně podání daňového přiznání.
Nikdy jsem si přiznání nevyřizovala, takže nemám ponětí co všechno potřebuju. Od 15.1.2007 do 31.10.2007 jsem byla zaměstnána (hned po studiu) v ČR. Pak jsem odjela do zahraničí kde momentálně žádne příjmy nemám. V předchozí práci mi bylo sděleno, že mi d.přiznání nezpracují protože jsem u nich nebyla zaměstnána po dobu jednoho roku.
Moc se mi nehodí vracet se teď do Čech, tak by mě zajímalo zda je možné si to všechno vyřídit ze zahraničí. Zda bych si jenom mohla z internetu stáhnout formulář a podepsaný ho poslat poštou na příslušný finanční úřad. (předpokládám, že na ten pod který spadám vzhledem ke svému trvalému bydlišti a ne místu zaměstnání).
Dál jsem se dozvěděla, že se nějaké další formuláře posílají na sociální úřad a zdravotní pojišťovnu. Podávám je taky, i když jsem byla jenom zaměstnanec bez dalších příjmů z podnikání? Zdravotní pojištění si od toho 31.10.2007 platím sama (v zastoupení) přímo na podatelně VZP.
Snad jsem to napsala aspoň trochu srozumitelně a moc předem děkuji za jakoukoliv odpověď a radu. Zuzka