Jak podnikat - diskuzní fórum

Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Pokročilé vyhledávání  
Stran: [1]

Autor Téma: Více vedlejších činností  (Přečteno 1619 krát)

Pavel X

• Host
Více vedlejších činností
« kdy: Prosinec 10, 2008 »

Dobrý den. Jsem zaměstnanec a na živnosťák si přivydělávám úklidem, ze kterého mám měsíčně stejnou částku, dejme tomu 5000Kč. S tím problém nemám, jednou ročně prostě doplatím daně a zdravotní pojištění. Od nového roku bych chtěl přidat další vedlejší činnost, tentokráte průvodcovské služby. Co se pro mě změní? Nebo budu postupovat jako dosud při jednom vedlejším příjmu? A pokud si zpočátku prováděním nevydělám ani korunu je to problém? Předem děkuji všem za odpovědi a přeju hezký den.
IP zaznamenána

Zdena

• Global Moderator
  • Hero Member
Více vedlejších činností
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 11, 2008 »

Nic se pro vás nezmění. Je jedno, kolik živností provozujete, postupujete stále stejně. Samotné vlastnictví živnostenského oprávnění ještě neznamená, že činnost opravdu provozujete a že byste nutně musel mít příjmy z průvodcovské činnosti.
IP zaznamenána

Pavel X

• Host
Více vedlejších činností
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 14, 2008 »

Děkuji za Vaši odpověď. Ještě by mě zajímala jedna věc. Za provedené úklidové práce odběrateli jednou měsíčně vypisuju fakturu. To samé bude asi i u průvodcovské činnosti, pokud ji budu provádět pro nějakou agenturu. Pokud si ale budu shánět klienty sám, co se pužívá jako daňový doklad?
Asi jim všem nebudu psát faktury. Ještě jednou předem děkuji, Pavel.
IP zaznamenána

Zdena

• Global Moderator
  • Hero Member
Více vedlejších činností
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 15, 2008 »

Pokud klienti nebudou požadovat žádné potvrzení o zaplacení, tak stačí, když si povedete příjmy v notýsku. Nebo můžete vystavovat příjmové pokladní doklady.
IP zaznamenána
Stran: [1]