Dobrý den,
nejsem si jistý tím, kdy byla moje činnost považována pro zdravotní pojišťovnu za vedlejší a co mám vyplnit do přehledu o příjmech OSVČ.
Od začátku roku jsem byl OSVČ až do 12.3., kdy jsem nastoupil do zaměstnání (i za tuto část měsíce jsem měl vyšší než minimální mzdu, což jak uvádíte v
http://www.jakpodnikat.cz/zdravotni-pojisteni.php by znamenalo, že činnost byla vedlejší a ne hlavní). V dubnu jsem byl zaměstnán. Do dalšího zaměstnání jsem nastoupil 2.5. (opět vyšší než minimální mzda) a zůstal jsem v něm až do konce roku. Zálohy jsem platil za měsíce leden - březen, květen. Při konzultacích v květnu mě zdravotní pojišťovna ujišťovala, že mi záloha bude při vyúčtování vrácena, nicméně nyní mi řekli, že v přehledu na řádku 6 "
Počet měsíců, ve kterých pro OSVČ platil minimální vyměřovací základ" mám vyplnit 4, což by byly i měsíce, kdy jsem pobíral vyšší než minimální mzdu od zaměstnavatele. To by znamenalo, že za květen, kdy jsem nebyl zaměstnán jen jeden den, jsem zaplatil zálohu, která mi nebude vrácena a zároveň zaměstnavatel za mě zaplatil také peníze.
Dílčí základ daně z OSVČ mám za rok 2018: 18941Kč a zálohy zdravotní pojišťovně jsem zaplatil ve výši 8124Kč.
Předem Vám velmi děkuji za odpověď.