Dobrý den paní Zdeno,
děkuji za tyto stránky! Měla bych ale pár otázek, sama v tom docela plavu. Minulý měsíc jsem byla ještě zaměstnaná a a založila si živnost jako vedlejší pracovní poměr. Koncem stejného měsíce jsme se ale spolu se zaměstnavatelem dohodli, že ukončíme HPP dohodou a budeme dále spolupracovat, ale na živnost (a z domova). Takže mám vlastně už SVČ jako svůj hlavní příjem.
Pročítám různé stránky, ať už pojišťovny, tak ČSSZ a nebo i ty Vaše a pořád nevím, jak jim to mám ohlásit, musím k nim přijít nebo stačí napsat elektronicky či po telefonu?
Dá se tedy říct, že vedlejší činnost mi trvala cca týden. Můžete mi prosím trochu poradit, jak to bude se zálohama? Předpokládám, že si sama budu platit zálohy na zdravotní a sociální pojištění, ale kam, na jaký účet?

Od SSZ mi přišel poštou dopis s informací že minimální výše záloh za pojistné je 1894 Kč, ale o pár řádků výš je, že číslo účtu je pro placení důchodového pojištění? To mám platit taky a nebo...? Vážně se v tom moc nevyznám, chci jen dělat dobře svou svou práci a všechno mít v pořádku, ale ať čtu všechno možné, jsem z toho všeho zmatená a pořád neznalá

Díky