Jenže ve vašem případě, a paní Zdena to ve svém příspěvku napsala, šlo o příjem za jeden měsíc, tudíž pakliže je schopna za jeden měsíc vydělat takovou částku, tak se předpokládá, že bude schopna i nadále takových příjmů. Ano zálohy pak vychází vysoké, ale v případě, že následující rok nedosáhne takových příjmů, tak jí bude vše co zaplatila navíc vráceno, sociální a zdravotní tím nekončí někde v černé díře, ale jsou to pouze zálohy, které se vyúčtují na konci roku.
Já si myslím, že člověk má především si dobře vše promyslet a zjistit si možnosti, kolik jenom na tomto serveru je lidí, kteří nemají o věci potuchy a všechno tvoří jen díky radám zde. Pak se není čemu divit, že tzv. pseudoúčetní řekne A, které mu zde zkušenější kolega poradí, ale už neřekne B, které je ale pro to A podstatné. Samotného mě překvapuje, jak si sem podnikatelé - drobní živnostníci chodí pro rady a vymýšlejí různé teorie, že slyšeli toto a nebo tamto apak jsou překvapeni, že je to úplně jinak.
Příklad z nedávna, kdy jsem skutečně zůstal s hubou otevřenou a nevěřícně si četl, když zde nějaká paní podnikatelka nemohla pochopit, že když dva měsíce v roce byla zaměstnaná a pak začala podnikat, že pojistné, které za ni zaplatil zamětnavatel se nepočítá do jejích záloh na sociální pojištění. Jak je to vůbec možné, že když zaměstnavatel za ní odvedl, tak velké částky na sociálním, nepromítne se to do jejího podnikání, že už má vlastně dost přeplaceno a měli by jí vracet. Chápu,že plno lidí chce podnikat, ale po deseti měsících když podnikám přijít s takovým dotazem mi opravdu příjde hloupé. Nic proti paní, ale tohle mi fakt hlava nebere.