Dobrý den,
jsem OSVČ, neplátce DPH, vedu daňovou evidenci.
Chci prodávat zboží na eBay.co.uk, který je registrovaný jako plátce DPH pouze v Lucembursku. Zboží budu zasílat přímo koncovým zákazníkům. Každý měsíc mi eBay bude posílat fakturu za poplatky související s vystavením zboží na eBay a za provizi z uskutečněného prodeje. Ebay mi sdělilo, že pokud nejsem plátce DPH, budou mi tuto fakturu vystavovat s 15% sazbou DPH a DPH se odvede vždy v Lucembursku.
1. Musím se přijímáním těchto služeb registrovat jako osoba identifikovaná k DPH a DPH odvádět v ČR?
2. Nebo mi nevzniká povinnost registrace a mohu si tyto přijaté faktury dávat normálně do daňových výdajů (s tím, že DPH bude na faktuře z eBay a zaplatím ho eBayi)?
Byla jsem se ptát na finančním úřadě, tam mi ale neuměli poradit, zda registrace musí být či nikoli, proto prosím o radu Vás. Je mi jasné, že pokud se budu muset povinně registrovat, dostanu na FÚ DIČ pouze pro tyto účely, poskytnu ho eBay, který mi začne fakturovat bez DPH a DPH budu odvádět v ČR. Jen teď neumíme vyřešit otázku, jestli se povinná registrace v tomto případě vztahuje i na mne.
Předem moc děkuji za odpověď
Petra