Dobrý den,
Mám dotaz ohledně AdSense....
Jsem OSVČ neplátce a ráda bych na své stránky přidala reklamu AdSense. Proto tento účel se ze mě stane identifikovaná osoba (přihlásím se na FÚ do 15 dní od poskytnutí prostoru na webu). Jako IO musím podávat souhrné hlášení i přiznání k DPH ..... chápu to zatím dobře? Jak často podávám to hlášení? Přiznání k DPH je buďto měsíční nebo čtvrtletní.....Jenže platby za AdSense chodí nepravidelně, třeba jen dvakrát do roka.....Tak to podám souhrné hlášení spolu s přiznáním DPH až po připsání peněz na účet? (Např. mi příjde platba až v srpnu - dam daňové přiznání a souhrné hlášení pouze za 3. čtvrtletí do 25. října a první a druhé čtvrtletí nebudu vůbec podávat?) Nebo pokud musím vyplňovat hlášení a přiznání pravidelně a nemám v v té době žádný příjem (resp. nepřišly zatím žádné peníze na účet - zpoždění výplaty peněz je cca měsíc.....) tak tam napíšu nuly?
Moc se omlouvá, že se ptám zde, ale byla jsem se na tyto věci ptát dnes u nás na FÚ a opět nezklamali......nevěděli o tom ale vůbec nic.....prý se na to zeptají až pojedou na nějaké školení.
To je pak těžké, když o daném problému víte pomalu více než osoby povolané.......
Každopádně předem moc děkuji za případnou jakoukoliv odpověď.
Helena